Programmer
Artikler
Nyheder
Tweaks
Tips
Windows 8
DreamScenes
Om Alt til Windows
RSS Feed
Dit Navn

Din Email

Tilmeld FrameldDu får gratis:
-Relevante nyheder
-Undersøgelser/gaver
-Konkurrencer/præmier
-Eksklusive tilbud

Slet filer permanent i Windows
!Papirkurven i Microsoft Windows fungerer som en særlig mappe, hvor de slettede filer bliver midlertidigt gemt inden de bliver slettet fuldstændigt. Det er med til at sikre, at du som bruger stadigvæk kan ombestemme dig og genskabe filer som er slettet ved et tilfælde. I denne artikel vil vi vise hvordan du med sikkerhed kan slette filer permanent i Windows.

En bruger kan altid højreklikke på Papirkurven og vælge "Tøm Papirkurv" og på den måde fjerne alle filer som er midlertidigt gemt heri. Når du på denne måde anvender Papirkurvens slette-funktion, så fjerner Windows indekseringen fra de pågældende filer og dermed kan Windows ikke længere få adgang til filernes indhold.

Det er dog stadigvæk muligt at genskabe filernes indhold indtil de er blevet overskrevet af en anden fil - det er slet ikke sikkert denne situation med overskrivning nogensinde opstår og personlige filer kan derfor blive genskabt af f. eks tredjepart som har købt ens computer eller måske stjålet den.

Selv EFS-krypterede filer efterlader ukrypteret indhold på ens harddisk og det indhold kan i princippet også blive genskabt af andre. For at fjerne og slette filer permanent i Windows vil vi her anbefale freeware programmet Free File Wiper, samt 8 andre freeware programmer til opgaven.

Freeware File Wiper er et enkelt program, der hjælper med at slette filer og mapper permanent i Windows, så denne data ikke kan blive genskabt igen - på nogen måde. Operationen er ligetil - højreklik på den fil eller mappe du ønsker slettet og vælg "Send til" -> Free File Wiper.


Freeware Fil Wiper


Så snart du har valgt en permanent sletning via dialogboksen vil Free File Wiper bede dig bekræfte dit valg - Klik Yes for at fuldføre sletningen. Nu kan de pågældende fil ikke genskabes i Windows længere.


Freeware Fil Wiper


Eftersom Free File Wiper er en såkaldt "portable application" (bærbar applikation), så behøver programmet ikke en installation for at virke - på den måde kan du have Free File Wiper med på et USB-drev eller lign. Bemærk også, at selvom Free File Wiper er freeware og gratis så vil programmet én gang om ugen vise et "Donate" vindue som opfordrer til at donere til udvikleren - det er heldigvis nemt at klikke væk, hvis man ikke ønsker dette.


Slet filer permanent med andre freeware programmer


Microsoft SysInternal har også udviklet et særdeles effektivt software værktøj, der lader brugeren slette filer permanent. Med SDelete fra Microsoft, som også er freeware, kan du overskrive alt de ledige plads på din harddisk og derved undgå at slettede og krypterede filer bliver genskabt i Windows.

Der findes også en del andre nyttige freeware programmer når det kommer til at slette filer permanent - vi har listet de bedste til opgaven her:

Eraser

Sure Delete

Secure Delete

Freeraser

Prevent Restore

File Shredder

Permanent File Delete

!Dine muligheder:


Gå tilbage        
Link til fil
    Tilføj en kommentar


Anmeldelse af Malwarebytes Anti-Malware

Af Christopher Vincent Hammer
torsdag 6. april 2017, 19:28

Denne anmeldelse er opdateret den 6. april 2017, hvor vi bla. kan oplyse at Malwarebytes Anti-Malware nu understøtter dansk som sprog. Malwarebytes Anti-Malware er ikke et...
Læs mere...
Sådan gør du din computer fri for uønskede gæster!

Af Christopher Vincent Hammer
tirsdag 5. april 2016, 15:18

Mange brugere oplever ofte at deres computere eller bærbare med tiden arbejder mere trægt, bruger længere tid på at loade, og bruger mere processorkraft end normalt. Det kan...
Læs mere...
Gratis opdatering af hardware drivere i Windows

Af Christopher Vincent Hammer
onsdag 11. november 2015, 23:53

Det kan være lidt af en udfordring at holde alle drivere i Windows 100% opdateret - samtidigt får du først mest ud af din PC, hvis alle drivere til hardware komponenter som...
Læs mere...
Anmeldelse af Adobe Photoshop Lightroom 6

Af Christopher Vincent Hammer
søndag 17. maj 2015, 23:22

Designet som en vidtspændende løsning til organisering, redigering og til eksport af fotografier og digital billeder, er Photoshop Lightroom 6 fra Adobe et funktionsrigt og...
Læs mere...
10 gratis services til online lagring af dine filer

Af Christopher Vincent Hammer
torsdag 23. april 2015, 10:52

I stedet for blot at have dine filer og data gemt på din harddisk eller USB-drev, så kan det være utroligt praktisk at have en online backup service til opbevaring og lagring...
Læs mere...
Backup af e-mails i Outlook

Af Christopher Vincent Hammer
torsdag 23. april 2015, 10:51

Denne artikel beskriver hvordan du på to forskellige måder kan tage backup af e-mails og alt data i Microsoft Outlook. Den først måde er den manuelle måde, hvor du via...
Læs mere...