Programmer
Artikler
Nyheder
Tweaks
Tips
Windows 8
DreamScenes
Om Alt til Windows
RSS Feed
Dit Navn

Din Email

Tilmeld FrameldDu får gratis:
-Relevante nyheder
-Undersøgelser/gaver
-Konkurrencer/præmier
-Eksklusive tilbud

Spil gamle DOS-spil i Windows 7
!Har du stadigvæk dine gamle DOS-spil liggende i skuffen eller i en flyttekasse på loftet? Du kan nu finde dine gamle DOS-spil og computerspil frem og bringe lidt nostalgi tilbage, da du faktisk ret nemt kan spille de gamle DOS-spil i Windows 7.

Du behøver blot at installere et lille program, der hedder DOSBox. Med DOSBox kan du kører dine gamle DOS-spil i Windows 7 og igen nyde de gamle klassikere som Wolfenstein, Doom, Dune, Master of Magic osv.

DOSBox er en såkaldt DOS-emulator, der sørger for at gamle DOS-spil kan fungere i Windows 7, både med lyd og alle de gameplay funktioner.


Nemmere alternativ til DOSBoxEfter vi første gang skrev denne artikel er vi blevet gjort opmærksom på, at der findes et nemmere alternativ til DOSBox. Faktisk er det en udvidelse af DOSBox som hedder "DosBox Frontend Reloaded" - kort fortalt, så er DosBox Frontend Reloaded en grafik brugerflade til det oprindelige DOSBox. Med en grafik brugerflade er det meget nemmere at afvikle gamle DOS spil i Windows, da du ikke længere behøver at afvikle DOSBox i kommandoprompten.


DosBox-Frontend-ReloadedDosBox Frontend Reloaded installeres som andre programmet i Windows og du kan starte det op via dets ikon på Skrivebordet. DosBox Frontend Reloaded har også den fordel, at du kan indstille en masse avancerede funktioner som RAM, lyd og meget mere inden du starter spillet i Windows.

DosBox Frontend Reloaded er oversat til dansk, så nemmere kan det ikke blive. Du kan downloade DosBox Frontend Reloaded via dette link.DOSBox i Windows 7Start med at downloade DOSBox og installer programmet.

Du skal nu oprette en mappe til dine gamle spil. Vi har valgt at kalde vores OLDGAMES og placeret den i roden af C:, så den har stien C:OLDGAMES.

Til at illustrere vores guide har vi valgt at bruge det gamle DOS-spil og DOS-klassiker, Doom.

Du kan også besøge DownloadCentral.dk og finde mange hundrede af gamle spil som du frit kan downloade.

Udpak og kopier filerne fra Doom.rar ind i en mappe under C:OLDGAMES, der hedder Doom.

Du skal nu starte DOSBox via ikonet på dit Skrivebord eller via start-filen dosbox.exe i mappen, hvor du installerede DOSBox.

I DOSBox ligner skærmen den gamle DOS-Prompt. Du skal også bruge de gamle kommandoer for at starte dine gamle DOS-spil. Først skal du fortælle DOSBox, hvor dine gamle spil er på din harddisk. Derfor skal du skrive kommandoen:

MOUNT C C:OLDGAMES


Du har nu fortalt DOSBox, at dine gamle DOS-spil findes i mappen OLDGAMES på C:.

Da du, som udgangspunkt befinder dig på det virtuelle drev Z: (DOSBox har automatisk oprettet dette drev), så skal du tilbage til C:. Skriv følgende kommandoer:

C:


CD Doom


Doom.exeDen først kommando "C:" fortæller DOSBox at du vil navigere til C: drevet.

Kommandoen "CD Doom" fortæller DOSBox, at du ønsker at navigere til mappen Doom (CD er en forkortelse for Change Directory).

Kommandoen "Doom.exe" starter Doom (Skal du kører andre gamle DOS-spil via DOSBOX, så er det enten .exe eller .bat filerne du skal starte DOSBox).

Du kan nu spille Doom og alle de andre klassiske DOS-spil, hvis du bruger samme fremgangsmåde, hver gang du skal køre et DOS-spil via DOSBoxHvis du mangler inspiration til at finde nogle af de ældre DOS-spil og computerspil, så kan du med fordel besøge siden GOG.com - her trives nostalgien og du kan købe diverse computerspil til næsten ingen penge. Er du på udkig efter gratis computerspil, så er siden MyAbandonware.com er fint sted at starte.!Dine muligheder:


Gå tilbage        
Link til fil
    Tilføj en kommentar


Anmeldelse af Malwarebytes Anti-Malware

Af Christopher Vincent Hammer
torsdag 6. april 2017, 19:28

Denne anmeldelse er opdateret den 6. april 2017, hvor vi bla. kan oplyse at Malwarebytes Anti-Malware nu understøtter dansk som sprog. Malwarebytes Anti-Malware er ikke et...
Læs mere...
Sådan gør du din computer fri for uønskede gæster!

Af Christopher Vincent Hammer
tirsdag 5. april 2016, 15:18

Mange brugere oplever ofte at deres computere eller bærbare med tiden arbejder mere trægt, bruger længere tid på at loade, og bruger mere processorkraft end normalt. Det kan...
Læs mere...
Gratis opdatering af hardware drivere i Windows

Af Christopher Vincent Hammer
onsdag 11. november 2015, 23:53

Det kan være lidt af en udfordring at holde alle drivere i Windows 100% opdateret - samtidigt får du først mest ud af din PC, hvis alle drivere til hardware komponenter som...
Læs mere...
Anmeldelse af Adobe Photoshop Lightroom 6

Af Christopher Vincent Hammer
søndag 17. maj 2015, 23:22

Designet som en vidtspændende løsning til organisering, redigering og til eksport af fotografier og digital billeder, er Photoshop Lightroom 6 fra Adobe et funktionsrigt og...
Læs mere...
10 gratis services til online lagring af dine filer

Af Christopher Vincent Hammer
torsdag 23. april 2015, 10:52

I stedet for blot at have dine filer og data gemt på din harddisk eller USB-drev, så kan det være utroligt praktisk at have en online backup service til opbevaring og lagring...
Læs mere...
Backup af e-mails i Outlook

Af Christopher Vincent Hammer
torsdag 23. april 2015, 10:51

Denne artikel beskriver hvordan du på to forskellige måder kan tage backup af e-mails og alt data i Microsoft Outlook. Den først måde er den manuelle måde, hvor du via...
Læs mere...