Programmer
Artikler
Nyheder
Tweaks
Tips
Windows 8
DreamScenes
Om Alt til Windows
RSS Feed
Dit Navn

Din Email

Tilmeld FrameldDu får gratis:
-Relevante nyheder
-Undersøgelser/gaver
-Konkurrencer/præmier
-Eksklusive tilbud

Anmeldelse af Kaspersky Internet Security 2015
!Kaspersky Internet Security 2015 er et fint sikkerhedsprodukt, som leverer alt hvad du kunne forvente af en ”Internet Security” løsning: antivirus, firewall, browser-beskyttelse, et spamfilter m.m. Teknologien opnår også meget høje resultater på uafhængige testningslaboratorier, så vi var interesserede i at se om de positive takter også gjorde sig gældende i brugeroplevelsen.

Installationen var hurtig og nem. Til forskel fra visse konkurrenter (Symantec, AVG og F-Secure) er du ikke tvunget til at fjerne noget, som ellers i lettere grad er sikkerhedsrelateret – Kaspersky advarer dig om mulige konflikter, men hvorvidt du afinstallerer et problematisk program er op til dig selv.

Brugerfladen er en lille smule forskelligt fra tidligere udgaver – lettere, mere neddæmpet men ellers det opleves meget på samme måde. Fire store ikoner giver adgang til nøgleområder (Scanning, Opdatering, Safe Money, Forældrekontrol) og links giver ét-kliks adgang til dine indstillinger og en liste over andre værktøjer. Det er altsammen lige ud ad landevejen og selv nyankomne til Kaspersky vil hurtigt kunne finde, hvad de har brug for. Vi havde faktisk nogle få problemer med startopstillingen, f.eks. med at vores spamfilter som standard blev slået fra. Heldigvis var dette ikke svært at opdage, eller ordne: klik Indstillinger og hvert beskyttelseslag bliver anført på en liste og du er i stand til at deaktivere eller aktive dem med et klik. Det tog kun nogle få øjeblikke og vi var parate til testen.


Antivirus

Kaspersky cloud-baserede antivirus-teknologi bliver højt vurderet af uafhængige testningslaboratorier og det er ikke svært at se hvorfor. AV-Test's seneste rapporter viser, at Kaspersky sporer 100% af både almindelig og zero-day malware. AV-Comparatives' Real-World Protection Test for marts-juni 2014 var ikke helt den samme succes - Kaspersky blokerede "kun" 99,5% af trusler - men dette var stadigvæk nok til at placere Kaspersky på en femteplads af 22 deltagere.

Kaspersky Internet Security 2015 scorede også særdeles flot i vore egne, meget mindre tests. Vi samlede stikprøver af malware fra e-mails, inficerede data og filer, der fornyligt var rapporterede som ondsindede. Næsten alt blev elimineret, før end det havde mulighed for at forårsage nogen skade. En enkelt stikprøve blev tilbage, men selv den viste sig at være vores fejl, ikke Kasperskys og ved nærmere undersøgelse viste det sig, at det trods alt ikke var malware.

Vi var ikke helt så tilfredse med Kasperskys håndtering af arkiver, eftersom den ikke scanner deres indhold. Vi kunne downloade inficerede arkiver uden problemer. Vores system var ikke bragt i fare, eftersom al malware blev elimineret, lige så snart vi dekomprimerede den. Men der findes ingen måde til at scanne arkivet på anmodning, måske hvis du ønsker at sende adskillige arkiverede filer til en anden (ved højre klik og udvælgelse af "Scan efter virus" meddeles "ingen trusler sporet"). Skønt programmet hævder, at det som standard scanner udgående vedhæftninger, var vi i stand til at maile malware i ZIP-filer til en anden konto uden noget problem.

Stadigvæk sagt, med hensyn til at beskytte vores system så klarede Kaspersky Internet Security 2015 det rigtig godt. Programmet er let at bruge og det er i høj grad muligt at konfigurere det på egen hånd. Programmet havde kun en gennemsnitlig ydelsespåvirkning på vores computer (opstartstiden var ca. 20% længere) og sporede og fjernede alt, hvad vi præsenterede den for.


Nye Funktioner

Kasperskys nyeste lancering tilbyder nu en vis beskyttelse mod "Camfecting", ulovlige forsøg på at hacke sig adgang til dit webcam. Modulet advarer dig, hvis et upålideligt program forsøger at etablere forbindelse og intet vil ske, med mindre du giver tilladelse. Selv om det lyder udemærket, så er det vanskeligt at gennemføre og Kaspersky siger, at programmet kun understøtter 10 webcam modeller (5 Microsoft og 5 Longitech produkter). Vi fandt ud af, at den også fungerede på et generisk tredjeparts produkt, men der er ingen garantier og beskyttelsen er under alle omstændigheder meget begrænset (der er intet til at stoppe en applikation i kun at få adgang til lyddata).

Mere interessant er den spritnye beskyttelse imod Cryptolocker-typen af malware. Kasperskys Systemovervågning søger nu efter mistænkelige programmer, som prøver på at ændre systemfiler og sikkerhedskopierer alle originalerne med det samme. Hvis programmet viser sig at være malware, så vil det ikke blot blive fjernet, men dine dokumenter vil også blive gendannet. Der er begrænsninger her. I særdeleshed vil sikkerhedskopieringer blive slettet, når Kaspersky bliver lukket, så hvis malwaren ikke bliver identificeret øjeblikkeligt, så vil i det mindste nogle filer gå tabt. Ikke desto mindre er det et velkomment tiltag og selv om vi ikke kunne teste systemet fuldt ud, så antyder et meget kort blik på det, at det fungerer som beskrevet.

Forbedringer til firewall modulet betyder, at Kaspersky valgfrit kan blokere overførsel af ikke-krypterede kodeord, når du bruger Wi-Fi. Den sporer også, og advarer dig mod sårbarheder, når du tilslutter dig til et Wi-Fi netværk.


Online Beskyttelse

Sporing af malware er udemærket, men det ville være bedre at undgå den i første omgang og Kaspersky tilbyder adskillige beskyttelseslag for at prøve på at lade dette ske. En URL/link rådgiver tilføjer ikoner til søgeresultaterne og sætter fokus på hvert links sikkerhed. Modulet leverer meget bedre resultater end sidste år hvor for mange mistænkelig hjemmesider blev godkendt, men der er stadigvæk problemer. Vi fandt regelmæssigt links, som overhovedet ikke havde nogen ikon, ikke engang den grå "ingen information" grafik.

Antiphishing modulet er langt mere effektivt. Gå ind på et link i din browser, klik på noget i en e-mail og Kaspersky undersøger det for sikkerhed, sammenligner URL’en med en online database og analyserer dets indhold og blokerer alt tvivlsomt. I vore tests var det 80% præcist i sin blokering, meget imponerende og overgående de fleste konkurrenter.

Der er meget lidt yderligere at sige om firewall modulet. Dette er en kompliment, ikke en kritik. Det lykkedes firewall modulet at blokere enhver form for angreb, som vi forsøgte os med, uden på noget tidspunkt at vise en forespørgsel, eller kræve nogen som helst former for indgreb, eller hjælp fra brugeren.

Kasperskys anden betydningsfulde online funktion er Safe Money, en sikker, isoleret browser til dine betalinger online. Klik f.eks. et link til PayPal og siden kan automatisk åbne i Safe Money, som gør brug af forskellige kunstgreb til at forhindre andre applikationer i at opsnappe dine detaljer. Vi testede den med tre kommercielle keyloggers og de var helt sikkert ikke i stand til at få fat i noget som helst, som vi foretog os online. Kasperskys særskilte Virtual Keyboard anvender lignende keylogger-blokerende teknikker andetsteds, hvis du skulle behøve dem.

Kaspersky Internet Security 2015 installerede et spamfilter på vores test PC. Selv om det, som standard, var deaktiveret, så leverede værktøjet meget acceptable resultater, så snart det blev tilsluttet og blokerede 71,6% af vores test junk.

Forældrekontrol modulet er endnu mere imponerende. Dette er ikke et eller andet afpillet, letvægtsprodukt. Du er i stand til at begrænse adgang til programmer, øjebliksbeskeder (indbefattet sociale netværk), download af data, hjemmesider og computerspil. Der er alsidige valgmuligheder for kontrol af internetadgang og computerbrug i det hele taget (du kan f.eks. pålægge en pause på 15 minutter hver time). Og ekstrafunktioner dækker alt fra håndhævelse af Safe Search i alle de væsentligste søgemaskiner for at blokere overførsel af private data, så som adresser eller telefonnumre. Det er et fremragende modul, som sagtens er godt nok til at være et selvstændigt produkt.

Den anden tungtvejende komponent her er "Applikation Control", det modul som bestemmer hvilke programmer, der kan køre på din computer og hvad de har lov til at gøre. Eksperter kan bruge denne til at tilpasse applikationstilladelser, samt stoppe dem i at ændre dine startindstillinger. Andre vil måske netop anvende dens nyttige værktøjer til at vise dem, hvad der foregår på deres PC lige nu. Kørselsprocesser, brug af ressourcer, åbne tilslutningsterminaler, netværkstrafik over tid (idag, igår, denne måned, dette år). Hvad enten det drejer sig om det ene, eller det andet, så er det stadigvæk endnu et nyttigt tilbehør i Kaspersky Internet Security 2015.


Bedømmelse

Endnu en gang er de nye funktioner temmelig begrænsede, men Kaspersky Internet Security 2015 udmærker sig, hvor det er vigtigt – som et pålideligt sikkerhedsprogram, der udfører et fremragende arbejde med at holde malware på afstand.

Vi synes om: Pålidelig antivirus, intelligent firewall, smart antiphishing, virkningsfulde forældrekontrol, præcist spamfilter og brugervenlighed.

Vi synes ikke om: At antallet af nye funktioner er temmelig begrænset, få valgmuligheder for scanning af arkiver, nogle af de mindre værktøjer behøver opdatering.

Download Kaspersky Internet Security 2015!Dine muligheder:


Gå tilbage        
Link til fil
    Tilføj en kommentar


Anmeldelse af Avast Premier 2018

Af Christopher Vincent Hammer
fredag 22. september 2017, 16:31

Avast Premier er Avast mest avancerede og komplekse sikkerhedssoftware, der er udviklet til, at beskytte din computer mod ondsindede websider, hackere og andre skadelige ting....
Læs mere...
Anmeldelse af SEO-værktøjet SEO PowerSuite

Af Christopher Vincent Hammer
onsdag 6. september 2017, 21:15

SEO PowerSuite er en samling af LinkAssistants bedste SEO (søgemaskineoptimering) softwareprodukter nemlig Rank Tracker, WebSite Auditor, SEO Spyglass og LinkAssistant. Denne...
Læs mere...
Gratis opdatering af hardware drivere i Windows

Af Christopher Vincent Hammer
onsdag 5. juli 2017, 16:44

Det kan være lidt af en udfordring at holde alle drivere i Windows 100% opdateret - samtidigt får du først mest ud af din PC, hvis alle drivere til hardware komponenter som...
Læs mere...
De bedste Windows Apps

Af Christopher Vincent Hammer
mandag 19. juni 2017, 19:32

Med Windows 10 OS kan man let og hurtigt downloade apps fra Windows Store. Apps er små applikationer, der kan køre i baggrunden, blive integreret med din windows og komme...

Læs mere...
Anmeldelse af Emsisoft Anti-Malware for Server

Af Christopher Vincent Hammer
onsdag 7. juni 2017, 09:15

Emsisoft Anti-Malware er en software der er særligt udviklet til at gøre din server sikker. Rigtig mange internet sider er fyldt med virus, malware, virus, netværksorme og...
Læs mere...
Anmeldelse af Emsisoft Internet Security

Af Christopher Vincent Hammer
onsdag 7. juni 2017, 09:12

Med softwaren Emsisoft Internet Security får du et effektivt og sikkert program som går ind og overvåger alle de programmer du har åbne på din computer. På den måde...
Læs mere...