Programmer
Artikler
Nyheder
Tweaks
Tips
Windows 8
DreamScenes
Om Alt til Windows
RSS Feed
Dit Navn

Din Email

Tilmeld FrameldDu får gratis:
-Relevante nyheder
-Undersøgelser/gaver
-Konkurrencer/præmier
-Eksklusive tilbud

Sådan deponeres din computer korrekt
!Elektronisk udstyr udgør 2% af verdens samlede affald, hvilket jo er en forholdsvis lille del. Men den anden side af den historie er, at disse 2% samtidig udgør 70% af de giftige affaldsstoffer, som kasseres hvert år.

Problemet med elektronisk affald og aflagte computere


Dette er en tendens som er stigende, da vi forbrugere mere og mere elektronik som fx. bærbare computere, smart phones, tablets etc. samtidig med at vi bruger disse enheder kortere tid. Vi skifter nemlig computeren ud oftere og oftere.Specielt affald fra computere er slemt i denne beregning, da det indeholder mange giftige affaldsstoffer, som naturen ikke har let ved at nedbryde.

Det betyder, at det er en god ide at sørge for at deponere sit IT affald korrekt, og dermed sikre, at det ikke blot kasseres sammen med diverse andet affald, men afleveres korrekt på genbrugsstationen.

Det er dog også muligt at få lidt penge for sin aflagte maskine, hvis der er stadig er lidt liv i den. Det kan naturligvis klares på den blå avis, men der er også muligheder på nettet, som vi skal se på nedenfor.


Mulighed for at købe brugt udstyr med garantiperiode

Det er muligt at købe brugte computere hos Refurb, som har specialiseret sig i at opkøbe og sælge computere, som har været i brug fra nogle måneder til et års tid.

Det er typisk maskiner fra Lenovo, HP og Apple, som er fra deres professionelle serier, der har været brugt hos IT firmaer. Disse serier har lidt ekstra power end de modeller, som henvender sig til private. Det betyder, at der stadig er nogle gode år tilbage i dem, selvom de har været brugt hos et IT firma i et års tid.

Mange leasingselskaber har aftaler med deres kunder omkring, at de leverer nye maskiner hvert år, og det betyder, at de får en stor mængde maskiner retur hver måned, som stadig kan bruges, da det er professionelle serier.

Disse maskiner optimeres hos Refurb, så de er klar til at køre videre. Det specielle ved netop denne aftale er, at du får fuld garanti på maskinen, på samme måde, som hvis det var et nykøb.

Ofte er det blot batteriet eller ram der skal opdateres/udskiftes, og så er maskinen klar til at tage en tur til.

Du finder refurb her www.refurb.dk, og du kan også besøge dem på Grydhøjparken 14b, 8381 Tilst ved Århus, hvor de har værksted og butik.


Genbrugte telefoner er også på vej frem

Smart phones og tablets er også nogle af de apparater, som udskiftes hurtigere og hurtigere. Der udkommer jo hele tiden en nyere iPhone, og mange fristes til at købe den nyeste model, hver gang der udkommer en ny.

Det betyder, at markedet for brugte telefoner boomer, og der er masser af muligheder for at finde en god brugt telefon på nettet, som kun har været brugt kort tid.

Ofte har disse været pakket ind i et beskyttende cover, da det hele tiden var tanken at de skulle sælges igen, så snart den seneste model rammer gaden.

Du kan læse mere omkring elektronisk affald på Greenpeace.org, der sammen med Danwatch foretager udersøgelser af danske computere, og hvor det ender i verden.!Dine muligheder:


Gå tilbage        
Link til fil
    Tilføj en kommentar


Anmeldelse af Avast Premier 2018

Af Christopher Vincent Hammer
fredag 22. september 2017, 16:31

Avast Premier er Avast mest avancerede og komplekse sikkerhedssoftware, der er udviklet til, at beskytte din computer mod ondsindede websider, hackere og andre skadelige ting....
Læs mere...
Anmeldelse af SEO-værktøjet SEO PowerSuite

Af Christopher Vincent Hammer
onsdag 6. september 2017, 21:15

SEO PowerSuite er en samling af LinkAssistants bedste SEO (søgemaskineoptimering) softwareprodukter nemlig Rank Tracker, WebSite Auditor, SEO Spyglass og LinkAssistant. Denne...
Læs mere...
Gratis opdatering af hardware drivere i Windows

Af Christopher Vincent Hammer
onsdag 5. juli 2017, 16:44

Det kan være lidt af en udfordring at holde alle drivere i Windows 100% opdateret - samtidigt får du først mest ud af din PC, hvis alle drivere til hardware komponenter som...
Læs mere...
De bedste Windows Apps

Af Christopher Vincent Hammer
mandag 19. juni 2017, 19:32

Med Windows 10 OS kan man let og hurtigt downloade apps fra Windows Store. Apps er små applikationer, der kan køre i baggrunden, blive integreret med din windows og komme...

Læs mere...
Anmeldelse af Emsisoft Anti-Malware for Server

Af Christopher Vincent Hammer
onsdag 7. juni 2017, 09:15

Emsisoft Anti-Malware er en software der er særligt udviklet til at gøre din server sikker. Rigtig mange internet sider er fyldt med virus, malware, virus, netværksorme og...
Læs mere...
Anmeldelse af Emsisoft Internet Security

Af Christopher Vincent Hammer
onsdag 7. juni 2017, 09:12

Med softwaren Emsisoft Internet Security får du et effektivt og sikkert program som går ind og overvåger alle de programmer du har åbne på din computer. På den måde...
Læs mere...