Programmer
Artikler
Nyheder
Tweaks
Tips
Windows 8
DreamScenes
Om Alt til Windows
RSS Feed
Dit Navn

Din Email

Tilmeld FrameldDu får gratis:
-Relevante nyheder
-Undersøgelser/gaver
-Konkurrencer/præmier
-Eksklusive tilbud

Spil gamle DOS-spil i Windows 7
!Har du stadigvæk dine gamle DOS-spil liggende i skuffen eller i en flyttekasse på loftet? Du kan nu finde dine gamle DOS-spil og computerspil frem og bringe lidt nostalgi tilbage, da du faktisk ret nemt kan spille de gamle DOS-spil i Windows 7.

Du behøver blot at installere et lille program, der hedder DOSBox. Med DOSBox kan du kører dine gamle DOS-spil i Windows 7 og igen nyde de gamle klassikere som Wolfenstein, Doom, Dune, Master of Magic osv.

DOSBox er en såkaldt DOS-emulator, der sørger for at gamle DOS-spil kan fungere i Windows 7, både med lyd og alle de gameplay funktioner.


Nemmere alternativ til DOSBoxEfter vi første gang skrev denne artikel er vi blevet gjort opmærksom på, at der findes et nemmere alternativ til DOSBox. Faktisk er det en udvidelse af DOSBox som hedder "DosBox Frontend Reloaded" - kort fortalt, så er DosBox Frontend Reloaded en grafik brugerflade til det oprindelige DOSBox. Med en grafik brugerflade er det meget nemmere at afvikle gamle DOS spil i Windows, da du ikke længere behøver at afvikle DOSBox i kommandoprompten.


DosBox-Frontend-ReloadedDosBox Frontend Reloaded installeres som andre programmet i Windows og du kan starte det op via dets ikon på Skrivebordet. DosBox Frontend Reloaded har også den fordel, at du kan indstille en masse avancerede funktioner som RAM, lyd og meget mere inden du starter spillet i Windows.

DosBox Frontend Reloaded er oversat til dansk, så nemmere kan det ikke blive. Du kan downloade DosBox Frontend Reloaded via dette link.DOSBox i Windows 7Start med at downloade DOSBox og installer programmet.

Du skal nu oprette en mappe til dine gamle spil. Vi har valgt at kalde vores OLDGAMES og placeret den i roden af C:, så den har stien C:OLDGAMES.

Til at illustrere vores guide har vi valgt at bruge det gamle DOS-spil og DOS-klassiker, Doom.

Du kan også besøge DownloadCentral.dk og finde mange hundrede af gamle spil som du frit kan downloade.

Udpak og kopier filerne fra Doom.rar ind i en mappe under C:OLDGAMES, der hedder Doom.

Du skal nu starte DOSBox via ikonet på dit Skrivebord eller via start-filen dosbox.exe i mappen, hvor du installerede DOSBox.

I DOSBox ligner skærmen den gamle DOS-Prompt. Du skal også bruge de gamle kommandoer for at starte dine gamle DOS-spil. Først skal du fortælle DOSBox, hvor dine gamle spil er på din harddisk. Derfor skal du skrive kommandoen:

MOUNT C C:OLDGAMES


Du har nu fortalt DOSBox, at dine gamle DOS-spil findes i mappen OLDGAMES på C:.

Da du, som udgangspunkt befinder dig på det virtuelle drev Z: (DOSBox har automatisk oprettet dette drev), så skal du tilbage til C:. Skriv følgende kommandoer:

C:


CD Doom


Doom.exeDen først kommando "C:" fortæller DOSBox at du vil navigere til C: drevet.

Kommandoen "CD Doom" fortæller DOSBox, at du ønsker at navigere til mappen Doom (CD er en forkortelse for Change Directory).

Kommandoen "Doom.exe" starter Doom (Skal du kører andre gamle DOS-spil via DOSBOX, så er det enten .exe eller .bat filerne du skal starte DOSBox).

Du kan nu spille Doom og alle de andre klassiske DOS-spil, hvis du bruger samme fremgangsmåde, hver gang du skal køre et DOS-spil via DOSBoxHvis du mangler inspiration til at finde nogle af de ældre DOS-spil og computerspil, så kan du med fordel besøge siden GOG.com - her trives nostalgien og du kan købe diverse computerspil til næsten ingen penge. Er du på udkig efter gratis computerspil, så er siden MyAbandonware.com er fint sted at starte.!Dine muligheder:


Gå tilbage        
Link til fil
    Tilføj en kommentar


Anmeldelse af Avast Premier 2018

Af Christopher Vincent Hammer
fredag 22. september 2017, 16:31

Avast Premier er Avast mest avancerede og komplekse sikkerhedssoftware, der er udviklet til, at beskytte din computer mod ondsindede websider, hackere og andre skadelige ting....
Læs mere...
Anmeldelse af SEO-værktøjet SEO PowerSuite

Af Christopher Vincent Hammer
onsdag 6. september 2017, 21:15

SEO PowerSuite er en samling af LinkAssistants bedste SEO (søgemaskineoptimering) softwareprodukter nemlig Rank Tracker, WebSite Auditor, SEO Spyglass og LinkAssistant. Denne...
Læs mere...
Gratis opdatering af hardware drivere i Windows

Af Christopher Vincent Hammer
onsdag 5. juli 2017, 16:44

Det kan være lidt af en udfordring at holde alle drivere i Windows 100% opdateret - samtidigt får du først mest ud af din PC, hvis alle drivere til hardware komponenter som...
Læs mere...
De bedste Windows Apps

Af Christopher Vincent Hammer
mandag 19. juni 2017, 19:32

Med Windows 10 OS kan man let og hurtigt downloade apps fra Windows Store. Apps er små applikationer, der kan køre i baggrunden, blive integreret med din windows og komme...

Læs mere...
Anmeldelse af Emsisoft Anti-Malware for Server

Af Christopher Vincent Hammer
onsdag 7. juni 2017, 09:15

Emsisoft Anti-Malware er en software der er særligt udviklet til at gøre din server sikker. Rigtig mange internet sider er fyldt med virus, malware, virus, netværksorme og...
Læs mere...
Anmeldelse af Emsisoft Internet Security

Af Christopher Vincent Hammer
onsdag 7. juni 2017, 09:12

Med softwaren Emsisoft Internet Security får du et effektivt og sikkert program som går ind og overvåger alle de programmer du har åbne på din computer. På den måde...
Læs mere...