Programmer
Artikler
Nyheder
Tweaks
Tips
Windows 8
DreamScenes
Om Alt til Windows
RSS Feed
Dit Navn

Din Email

Tilmeld FrameldDu får gratis:
-Relevante nyheder
-Undersøgelser/gaver
-Konkurrencer/præmier
-Eksklusive tilbud

Kom i gang med at tage en sikkerhedskopi af dine filer på Windows
!

Det er en af de største forglemmelser hos den danske computerbruger – sikkerhedskopien af personlige og værdifulde filer; garantien for, at når du hælder den næste kop kaffe i din computer, så har du stadig dine filer. Dine dokumenter og digitale billeder er lige så skrøbelige, som din computer er, og det gælder om at komme uheldet i forkøbet.

 

Det er heldigvis både nemt og bekvemt at komme i gang med sikkerhedskopiering.

 

Set i bakspejlet af, hvor mange computeruheld, der sker til dagligt samt den mængde personlige data, som går tabt, er en automatisk sikkerhedskopi det hele værd. Det er en forsikring af dit digitale liv – noget du bør have, hvis du har en computer.

 

Så hvordan kommer du i gang?

 

Ifølge eksperterne er den mest simple løsning at tage backup i skyen, da den både er automatisk og dine værdifulde filer bliver opbevaret og sikret langt væk fra din computer. Så hvis der sker den et uheld, kan du altid gendanne dine filer direkte fra skyen til eksempelvis en ny computer. Der er mange udbydere af sikkerhedskopiering i skyen så som Dropbox, Carbonite og Onlime.

 

Især Onlime er både nemt og tilbyder ubegrænset plads. Derfor vil vi i denne lille mini-guide til, hvordan du kommer i gang med sikkerhedskopiering i skyen, bruge Onlime som eksempel.

 

--- Faktaboks ---

Sikkerhedskopiering i skyen foregår på den måde, at du installerer et program på din Windows computer, som automatisk kan overvåge og sende dine filer på din computer til et sikret datacenter via internettet.

---

 

 

  1. Tilmeld dig hos Onlime – her.
  2. Efter tilmelding lander du på en velkomstside – herfra skal du downloade programmet til din Windows.
  3. Efter installering af programmet på din Windows computer, kan du via programmet markere mapper, som du vil have sikret i skyen.

 

Fordele ved at have en sikkerhedskopi i skyen

Det gode ved cloud-løsninger er, at dine data er let tilgængelige, og så er de nemt, fordi det hele kører automatisk gennem et program i baggrunden. Minus ved løsningen er dog, at rigtige mange tjeneste begrænser den mængde data, som du kan sikkerhedskopiere. Det er en af de ting, som gør Onlime et meget attraktivt produkt for mange. Herunder får du et par udpluk af de muligheder, som gør sikkerhedskopiering i skyen unik.

 

Automatisk sikkerhedskopiering af dine filer

Det at sikringen af dine filer sker automatisk og uden, at du selv manuelt skal administrere at gemme dine filer hver gang, du har siddet og arbejdet, er en kæmpe fordel. I kraft af dette, kan du være mere rolig og ubekymret, når du sidder og arbejder på din computer. 

Let deling

Deling af dine filer direkte fra skyen er en af de helt store fordele. Ved at filerne ligger placeret i skyen, har du både adgang til dem fra hvor som helst og mulighed for at dele dem med hvem som helst. Det foregår f.eks. direkte via et link, som du kan sende til vedkommende i f.eks. en besked på Facebook eller i en mail.

Bedste sikkerhed

Når du placerer dine filer i ’skyen’ betyder det rent praktisk og fysisk, at du sender dem via internettet til opbevaring i et datacenter, som er optimeret til beskyttelse af digital ejendom. Et sådan datacenter er udstyret med alt indenfor sikkerhedsudstyr så som nødstrømsanlæg, brandbeskyttelsessystem, beskyttelse imod elektromagnetisk impuls og overvågning. Med andre ord er beskyttelsen langt højere end det, du selv kan mønstre i hjemmet.

 

Dataene som du sender bliver også både overført og opbevaret krypteret, så uvedkommende ikke kan se filerne.

 

OBS: Vær opmærksom på hvor i verden datacentrene ligger, som du bruger. I USA er datacentre hos f.eks. Dropbox og Amazon under stort pres, og der er flere tilfælde hvor myndigheder har presset personlige oplysninger om kunder ud af firmaerne. Generelt at lovgivningen i USA vedrørende rettigheder til digital indhold meget dårlig.

 

Overvej derfor f.eks. Norge – her er den strammeste lovgivning i verden om, hvornår tredjepart må tilgå digitale oplysninger om f.eks. data, som er opbevaret i skyen.

Ubegrænset plads (Onlime)

Det er vigtigt at have masser af plads til sine sikkerhedskopierede filer, og her er der stor forskel på de forskellige løsninger. Hos rigtig mange skal du betale for den plads, du bruger mens hos enkelte tjenester, så som Onlime, får du ubegrænset plads og forbrug. På den måde kan du have ro i sindet over, at der er ikke dumper en ekstraregning ind ad brevsprækken i forhold til dit forbrug.

En sidste kommentar

Det kan være, at du alligevel synes det lyder bøvlet at skulle i gang med sikkerhedskopiering i skyen?

 

Derfor er det vigtigt at vælge en tjeneste, som har en kundeservice på dansk.

 

På den måde kan du undgå misforståelser, og du kan få forståelig hjælp. De fleste tjenester er på engelsk, og her kan mange blive hægtet af, så snart support-forløbet går hen og bliver teknisk.

 

Hos Onlime kan du prøve ganske gratis (5GB) – Kom i gang her.

!Dine muligheder:


Gå tilbage        
Link til fil
    Tilføj en kommentar


Hvilken internethastighed skal du vælge

Af Christopher Vincent Hammer
onsdag 6. december 2017, 15:04

Det er ikke uden årsag, at internetudbyderne tilbyder mange forskellige internethastigheder. Den rigtige internethastighed til dig afhænger nemlig af dit forbrug. Hvis du...

Læs mere...
Start din egen virksomhed med disse tips

Af Christopher Vincent Hammer
mandag 4. december 2017, 18:05

Hvis du går med iværksætter-drømme, så er du kommet til det helt rette sted.
I denne artikel gives der tips til, hvordan du får...

Læs mere...
IObit Advanced SystemCare Free 6.0 frigivet

Af Christopher Vincent Hammer
onsdag 1. november 2017, 10:18

IObit som udvikler både systemværktøjer og sikkerhedsmoduler til Microsoft Windows har netop frigivet den seneste version af deres mest omfattende program IObit Advanced...
Læs mere...
Download Microsoft Office 2010 gratis

Af Christopher Vincent Hammer
onsdag 1. november 2017, 10:18

Microsoft har igennem længere tid arbejdet på at udvikle Microsoft Office 2010 og du kan nu downloade Microsoft Office 2010 gratis i en beta-version. Det nye Microsoft Office...
Læs mere...
Ad-Aware Free 10 frigivet

Af Christopher Vincent Hammer
onsdag 25. oktober 2017, 18:57

Du husker måske Ad-Aware Free, en var et af de første og, efter kort tid, mest populære antispyware softwareløsninger. Populariteten dalede et par grad, da brugere verden...
Læs mere...
Windows gør det nemmere at få succes med din webshop

Af Christopher Vincent Hammer
onsdag 18. oktober 2017, 14:07

Udviklerne af Microsoft Windows udvikler og forbedrer Windows så ofte, at det følger med resten af teknologiens udvikling, hvilket også gælder...

Læs mere...