Programmer
Artikler
Nyheder
Tweaks
Tips
Windows 8
DreamScenes
Om Alt til Windows
RSS Feed
Dit Navn

Din Email

Tilmeld FrameldDu får gratis:
-Relevante nyheder
-Undersøgelser/gaver
-Konkurrencer/præmier
-Eksklusive tilbud

Hvad er en SSD harddisk (Solid State Drive)?
!SSD harddisk eller i fuld fortegnelse, Solid State Drive er ikke ligefrem et nyt udtryk inde for computerverdenen da de har været på markedet i en hel del år nu. Dog er der ikke mange der egentlig er klar over hvad en SSD harddisk er.

Kort fortalt er en SSD harddisk en forbedret udgave af en HDD harddisk, også kendt som Hard Disk Drive. En SSD harddisk er hurtigere i opstartstiden, har en hurtige behandlingstid men kommer også med en anden og noget højere pris end en HDD harddisk.

I modsætning til de traditionelle harddiske bruger en SSD harddisk noget kaldet NAND flash-hukommelse, som kan holde i mange år. Men er det i virkeligheden pengene værd, at investerer i en SSD harddisk frem for en HDD? Vi har udarbejdet en guide så du kan få svar på spørgsmålet.


Hvorfor skal jeg vælge en SSD harddisk?

Der kan være mange grunde til at vælge en SSD harddisk frem for en standard harddisk.
Et eksempel kan være, hvis du rejser meget eller bare har din bærbare computere meget med på farten. Når man ofte har sin computer med rundt, er der en stor chance for at den bliver stødt forskellige steder. Ved at anvende en SSD harddisk er du bedre beskyttet i mod stød og andre robustheder der kan ramme computeren.

En fordel ved at anskaffe sig en SSD harddisk kan ligeledes være at den er meget mere mobil sammenlignet med en traditionel harddisk. Dette betyder også at der spares plads i computeren, som tilmed går ind og reducerer vægten og tykkelsen på computeren. Med en SSD harddisk vil du også få et mindre strømforbrug, da harddisken anvender mindre strøm hvilket selvfølgelig får batteriet i en bærbar computer til at holde længere.

Som skrevet ovenstående vil en SSD harddisk reducere opstartstiden på din computer, så du slipper for den irriterende ventetid, mens der indlæses apps på skrivebordet.


Hvilken type hukommelse skal jeg vælge til min SSD harddisk?

Single-Level Cell (SLC)

Ved at vælge SLC- hukommelse for du den hurtigste form for hukommelse når det kommer til SSD harddiske. Ydermere er SLC også det mest præcise når det kommer til behandling og læsning af data, hvilket betyder at dut systems batteri får de bedste mulige vilkår. SLC-hukommelse er dog også det dyreste på markedet og SSD'er med SLC- hukommelse bruges normalt i Enterprise-udgaver.

Multi-Level Cell (MLC)

Ved at vælge en SSD harddisk med MLC-hukommelse får du en større mængde lagerplads uden fysisk at skulle have en større harddisk. MLC-hukommelsen er noget langsommere og mindre præcis når det kommer til skrive- og læsehastigheder og er mindre holdbar. Den er dog noget billigere sammenlignet med en SLC-hukommelse.

Triple-Level Cell (TLC)

En harddisk med TLC-hukommelse er den billigste på markedet, og derfor også en af de populæreste. Den kommer med den mindst præcise skrive- og læsehastighed og er mindre holdbar sammenlignet med de to andre former for hukommelse. Ydermere har den et større strømforbrug.!Dine muligheder:


Gå tilbage        
Link til fil
    Tilføj en kommentar


Top 3 gratis software til videoredigering

Af Christopher Vincent Hammer
onsdag 27. september 2017, 08:31

I dette lille tip vil vi anbefale 3 gratis programmer til videoredigering som vi mener er de bedste under Microsoft Windows. Eftersom de fleste bruger ønsker...
Læs mere...
Sådan installerer du Norton Mobile Security på din Android enhed

Af Christopher Vincent Hammer
lørdag 23. september 2017, 12:10

Hvis du har investeret i Norton Mobile Security til beskyttelse af din Android smartphone, tablet eller mobiltelefon så har vi forfattet en lille installationsguide til dig som...
Læs mere...
Find din IP-adresse i Windows

Af Christopher Vincent Hammer
tirsdag 5. september 2017, 23:34

Din IP (Internet Protocol) adresse bliver anvendt til at identificere din computer på et større netværk og internettet. Langt de fleste brugere har både en Intern og en...
Læs mere...
Fordele ved at bruge kabel i stedet for wi-fi til internettet

Af Christopher Vincent Hammer
onsdag 12. juli 2017, 10:53

Drømmen om den trådløse arbejdsplads, hvor kablerne er sendt på pension, og hvor medarbejderne frit kan flyttes rundt i kontorlandskaberne, kan hurtigt krakelere og ende som...
Læs mere...
Hvad er en SSD harddisk (Solid State Drive)?

Af Christopher Vincent Hammer
onsdag 7. juni 2017, 09:21

SSD harddisk eller i fuld fortegnelse, Solid State Drive er ikke ligefrem et nyt udtryk inde for computerverdenen da de har været på markedet i en hel del år nu. Dog er der...
Læs mere...
Hvad kan jeg bruge en VPN-løsning til?

Af Christopher Vincent Hammer
fredag 12. maj 2017, 11:59

Med en VPN software får du et privat netværk der går ind og arbejder i de offentlige netværk, heriblandt internettet. VPN anvendes som oftest af virksomheder der har brug...
Læs mere...