Programmer
Artikler
Nyheder
Tweaks
Tips
Windows 8
DreamScenes
Om Alt til Windows
RSS Feed
Dit Navn

Din Email

Tilmeld FrameldDu får gratis:
-Relevante nyheder
-Undersøgelser/gaver
-Konkurrencer/præmier
-Eksklusive tilbud

Ryd op på din PC med CCleaner
!CCleaner er et yderst nyttigt og dansk-sproget freeware program, der kan rydde op på din PC og frigøre mere plads på harddisken. Du kan også få CCleaner om at gennemgå computerens registreringsdatabase for fejl og problemer, der skal rettes hvis en PC er blevet langsom eller ustabil, mens du bruger den.

I dette lille tip vil vi vise hvordan du først rydder op i alle de mange midlertidige filer, der optager plads, og dermed frigøre mere harddiskplads. Efterfølgende gennemgår vi hvordan du tjekker registreringsdatabasen for problemer og retter dem.


Brug af CCleaner


Download CCleaner og installer programmet på din PC. Du kan frit bruge CCleaner, men bliver du tilbudt at installere en "toolbar" eller værktøjslinje, så sig nej-tak.

Start CCleaner og i venstre side af hovedvinduet skal du vælge menuknappen Rens. Klik på Analyser og CCleaner vil nu beregne hvor mange overflødige filer som sikkert kan slettes på din PC.

Efter en grundig analyse fortæller CCleaner hvor meget plads du kan frigøre - i mit tilfælde havde jeg cirka 655 MB liggende i midlertidige og overflødige filer. Det var også et stykke tid siden jeg sidst kørte CCleaner på min PC. Klik på Kør Rens og CCleaner vil rydde op i filerne.

Efter oprydningen vil CCleaner vise dig en kort rapport over de ændringer som er foretaget. du kan bla. se hvor meget plads der er frigjort og hvilke filer det drejede sig om.

Nu hvor harddisken er trimmet, så kan vi vende blikket imod registreringsdatabasen. Registreringsdatabasen er den central systemfil i Windows, der håndterer alle de vigtige processer og servicer som du afvikler løbende i Windows.

Over tiden kan denne systemfil blive behæftet med fejl, da programmer installeres og afinstalleres - det skaber for det meste ikke kritiske fejl, men jo flere fejl der er i registreringsdatabasen jo langsommere er Windows om at afvikle sine opgaver.

Derfor er det oplagt løbende at skanne systemfilen for fejl og det klarer CCleaner fint. Klik på menuknappen Register og klik efterfølgende på knappen Skan efter problemer.

Efter CCleaner har skannet for fejl og problemer kan du udbedre dem ved at klikke på Udbedre valgte problemer. CCleaner vil nu poppe op med et vindue, hvor du opfordres til at tage en sikkerhedskopi af registreringsdatabasen - det er en god ide at gøre det. Blot gem kopien i en mappe du kan huske. Vi har endnu ikke oplevet at CCleaner har haft brug for at gendanne en sikkerhedskopi.

Efter en sikkerhedskopi kan du fortsætte med at udbedre fejl og problemer på din PC.

Der er også en del andre muligheder i CCleaner som de fleste brugere vil synes godt om. Efter du har afsluttet dette tip, så kan du selv kigge rundt i CCleaner og se om der er andre funktioner som du har brug for at køre på din PC.


Download CCleaner
!Dine muligheder:


Gå tilbage        
Link til fil
    Tilføj en kommentar


Top 3 gratis software til videoredigering

Af Christopher Vincent Hammer
onsdag 27. september 2017, 08:31

I dette lille tip vil vi anbefale 3 gratis programmer til videoredigering som vi mener er de bedste under Microsoft Windows. Eftersom de fleste bruger ønsker...
Læs mere...
Sådan installerer du Norton Mobile Security på din Android enhed

Af Christopher Vincent Hammer
lørdag 23. september 2017, 12:10

Hvis du har investeret i Norton Mobile Security til beskyttelse af din Android smartphone, tablet eller mobiltelefon så har vi forfattet en lille installationsguide til dig som...
Læs mere...
Find din IP-adresse i Windows

Af Christopher Vincent Hammer
tirsdag 5. september 2017, 23:34

Din IP (Internet Protocol) adresse bliver anvendt til at identificere din computer på et større netværk og internettet. Langt de fleste brugere har både en Intern og en...
Læs mere...
Fordele ved at bruge kabel i stedet for wi-fi til internettet

Af Christopher Vincent Hammer
onsdag 12. juli 2017, 10:53

Drømmen om den trådløse arbejdsplads, hvor kablerne er sendt på pension, og hvor medarbejderne frit kan flyttes rundt i kontorlandskaberne, kan hurtigt krakelere og ende som...
Læs mere...
Hvad er en SSD harddisk (Solid State Drive)?

Af Christopher Vincent Hammer
onsdag 7. juni 2017, 09:21

SSD harddisk eller i fuld fortegnelse, Solid State Drive er ikke ligefrem et nyt udtryk inde for computerverdenen da de har været på markedet i en hel del år nu. Dog er der...
Læs mere...
Hvad kan jeg bruge en VPN-løsning til?

Af Christopher Vincent Hammer
fredag 12. maj 2017, 11:59

Med en VPN software får du et privat netværk der går ind og arbejder i de offentlige netværk, heriblandt internettet. VPN anvendes som oftest af virksomheder der har brug...
Læs mere...